Solskinsrejser

Tyrkiet

Tyrkiet er et populært rejsemål, fordi der er varmt og masser af solskin hele året rundt. Højsæsonen i Tyrkiet er i sommerperioden, men det vil være varmt næsten hele året. Mange kan godt lide at tage hertil i foråret eller i efteråret, da det er mindre varmt. Hvis du gør det, skal du være OBS på, at der på nogle turistdestinationer kan virke en anelse dødt.

Find din rejse til Tyrkiet her

Tyrkiet er et populært rejsemål

Tyrkiet er et populært rejsemål

Det skyldes, at mange byer lever af turister, så i vintermånederne holder mange restauranter lukket.

Maden i Tyrkiet

Tyrkiet er kendt for deres mad, men på alle turistdestinationer kan du både få lokalt tyrkisk mad og international mad. På stort set alle restauranter i Tyrkiet kan du få köfte, döner, kokoreç, kumpir.

Vi vil også anbefale, at du prøver tyrkisk kaffe, selvom du selvfølgelig også kan få helt almindelig filterkaffe, som du kender det fra Danmark.

Find din rejse til Tyrkiet her

Badeferie i Tyrkiet

Vi har allerede skrevet om mange af de steder, som du kan tage hen på ferie her på siden. I disse guides kan du læse mere om mange af de kendte turistdestinationer.

Men der findes også en masser af mindre turistdestinationer, som er yderst populære. Vi vil klart anbefale dig, at du prøver nogle af de forskellige steder. Især hvis du ikke er til de store byer som Alanya og Antalya, kan det være rart med nogle af de mindre turistdestinationer.

Beldibi er et lille sted, hvor det meste er centreret rundt om en hovedvej. Byen ligger mellem Kemer og Antalya. Langs vandet ligger alle hotellerne, så du har adgang til stranden. Mens alle butikker ind mod bjerget, som hedder Taurus. Selvom det er en lille by, er der masser af ture, som du kan tage herfra. Alt fra hiking i bjergene til at se ruiner tæt på.

Belek ligger øst fra Antalya, og den er opbygget på samme måde som Beldibi, hvor du finder alle resorts og hoteller langs stranden, og så ligger byen lidt længere inde i landet. Der er mange, der tager hertil for at spille golf, og så har de også områdets største vandland.

Kemer ligger syd for Antalya, og er især kendt som et populært sted for sejlbåde. Der er mange russere i området, og det er et sted, hvor der er gang i den. Nattelivet har åbent hver dag i sommerperioden til kl. 4 om morgenen.

Bitez ligger tæt på Bodrum i den sydvestlige del af Tyrkiet. Her har du let adgang til Kos, så det er et populært sted at tage hen, hvis du også vil opleve Grækenland. Stedet er især kendt for de gode surfing muligheder pga. vinden i bugten.

Find din rejse til Tyrkiet her

Læs yderligere

Læs også vores mange guides til de forskellige tyrkiske byer. Find links herunder:

Læs desuden vores guide til kulturelle oplevelser i Tyrkiet.