Solskinsrejser

Antalya

Antalya er en smuk gammel by, som kan dateres helt tilbage til 200 f.Kr. Der er en rig historie, da byen har været en del af romerriget, Det Byzantinske Rige og Det Osmanniske Rige.

Det gør Antalya til meget mere end en badeby, selvom de fleste turister kommer af den grund. For Antalya er den største by på den Tyrkiske Riviera, som hele kystlinjen bliver kaldt.

Find din rejse til Antalya her

Havnen i Antalya

Havnen i Antalya

Hvornår kan du tage herned

Antalya er ufatteligt populært om sommeren men med varme helt op til 35 grader i sommermånederne, er der mange, der godt kan lide at tage til Antalya i foråret eller efteråret.

Hvis du ikke behøver at rejse i sommerferien, kan det anbefales at tage herned i maj, september og oktober, da dagtemperaturen i denne periode er mellem 25 til 30 grader. Dog kan du tage til Antalya hele året rundt, da der altid er varmere end i Danmark.

De koldeste måneder er fra december til april. Her kan du være heldigt med vejret og få 20 grader, men der kan også være dage, hvor det ikke er så varmt. Hvis du er dernede i 14 dage i denne periode, får du helt sikkert gode dage med sol.

Find din rejse til Antalya her

Hvad skal du se i Antalya?

Den gamle bydel, som hedder Kaleiçi, skal du opleve. Her går du gennem Hadrianus byport, som blev bygget omkring år 130. I Kaleiçi er der mange historiske bygninger og et Arkæologisk museum.

Når du er i Tyrkiet, bør du opleve deres moskeer, som de gør rigtig meget ud af. Her vil vi anbefale, at du tager hen til Tekeli Mehmet Paşa Moskeen, Iskele Moskeen og Yivliminare Moskeen.

Herudover bør du se deres havn, som ligger i forlængelse af den gamle bydel, hvor der er en flot udsigt.

Der er også en række ting at se tæt på Antalya. Bl.a. er der et romersk bygget amfiteater, som hedder Aspendos. Det tager ca. halvanden time at komme herud. Kun 30 minutter væk i bil finder du Kurşunlu Waterfall Nature Park, hvor du kan se en masse smukke vandfald.

Find din rejse til Antalya her

Spændende oplevelser

Da der bor mere end to millioner i hele Antalya området, så er der masser at lave for udenlandske turister. Her kan du lave alt fra at gå på natklubber til at shoppe. Selvom Tyrkiet er kendt for mange ulovlige kopivarer, så finder du også produkter af høj kvalitet i byen.

Vi vil anbefale, at du tager en turisttur ud på Middelhavet, for det er en helt igennem fantastisk oplevelse, hvor du ser det bedste, som Tyrkiet har at byde på.

Find din rejse til Antalya her

Sådan er stranden

De fleste som tager på strandferie i Antalya, er ikke i selve byen men på de mange resorts, som ligger i området. De er langs hele kysten. Hvis du vælger at tage på sådan en all inclusive tur, vil vi anbefale dig, at du stadigvæk tager en tur til Antalya, og du kan ikke nå at se det hele på en dag.

I selve byen er der kun en lille strand ved siden af den gamle romerske havn. Det er også grunden til, at mange tager på resortferie, når de tager til Antalya.

Find din rejse til Antalya her

Oplev Antalya igennem fantastisk mad

Selv hvis du har valgt et all inclusive hotel, så bør du komme ud og smage den fantastiske mad, som du finder i Antalya. Der er masser af lækker tyrkisk mad, og du skal især love, at du spiser en masse lammekød.

Du bør besøge Tünek Tepe, som er en restaurant, som ligger på toppen af et bjerg. Herfra får du udsigt over hele byen.

Ellers skal du prøve dig frem og prøve de mange hyggelige lokale restauranter, som du finder over det hele.

Find din rejse til Antalya her

Læs yderligere

Læs også vores overordnede artikel om Tyrkiet, samt vores mange guides til de andre tyrkiske byer. Find links herunder: