Solskinsrejser

Bodrum

Bodrum er en smuk tyrkisk by, som ligger i den sydvestlige del af Tyrkiet og utrolig tæt på Kos. Mange besøger gerne både Kos og Bodrum, når de er et af stederne.

Det er en historisk by, som tidligere hed Halicarnassus. Her lå et af Oldtidens syv underværker i verden. Nemlig Mausoleet i Halikarnassos. Det blev dog ødelagt i et jordskælv, men det er stadigvæk noget, som de er stolte af i byen.

Find din rejse til Bodrum her

I Bodrum finder du både luksushoteller og lækre strande.

I Bodrum finder du både luksushoteller og lækre strande.

Hvornår skal du besøge Bodrum?

Det bliver meget varmt i Bodrum om sommeren, hvor der kan være dage fra maj til august, hvor temperaturen kommer over 45 grader. Det er varmest i juli, hvor der er en gennemsnitstemperatur om dagen på 35 grader med højeste temperatur helt op til 50 grader.

Alligevel er det i denne periode, at du skal besøge Bodrum, da det er en by, som primært er spændende at være i, når det er højsæson, som er i den varme periode.

Hvis du bare gerne vil ligge på stranden i fred og ro, kan du besøge Bordum i april, september, oktober og november, da der i denne periode stort set altid er over 20 grader.

Find din rejse til Bodrum her

Det skal du se

Pga. den rige historie som Bodrum har, er der meget at se. Vi kan anbefale, at du ser slottet i Bodrum, hvor der også er et museum. Som i mange andre byer i Tyrkiet, er der også et smukt amfiteater, som blev færdiggjort af romaerne.

Af andre historiske ting kan nævnes den gamle bymur i Halicarnassus og stedet, hvor Mausoleet i Halikarnassos lå. Som sagt kan du ikke se det, da det ikke længere er der.

Herudover kan det anbefales, at du kigger på den ottomanske havn og skibsværft, som går helt tilbage til 1775. Desuden er der også nogle flotte hvide møller, som blev brugt fra midten af det 18. århundrede og helt frem til 1970 til at male korn.

Find din rejse til Bodrum her

Det kan du lave

Der er mange sjove ting, som hele familien kan lave. Pga. det flotte vand kan det anbefales, at i tager ud og snorkler. Ved strandene er der også mulighed for at købe ture, hvor I kan sejle ud og se bugten. Det er en hyggeligt måde at bruge eftermiddagen eller formiddagen på. Det kan være for varmt at gøre det midt på dagen.

Generelt er der meget at lave ved vandet, hvor I kan surfe eller dykke. Når I nu er i Tyrkiet, vil vi anbefale jer, at I prøver et tyrkisk bad.

Hvis I rejser med børn, så er der både et vandland og en delfinpark i Bodrum, som er værd at opleve.

Find din rejse til Bodrum her

Strand

Stranden fylder meget, da vejret altid er godt om sommeren. Der er gratis liggestole langs hele stranden, hvor du kan få cocktail eller læskedrikke fra restauranterne eller hotellerne. Tjenerne kommer hen til dig, når du benytter deres liggestole.

Hvis du vil finde en strand, hvor der ikke er lige så mange turister, kan du tage en taxa til Gumbet eller Bitez. Sandet på disse strande er flottere end det, som du finder i Bodrum.

Find din rejse til Bodrum her

Masser af god mad og drikke

Der er masser af god mad, men hvis du kommer udenfor højsæson, kan du risikere at mange steder har lukket. Der er utallige barer, hvor du kan nyde en drink, mens solen går ned.

Du kan få alt slags mad i Bodrum i højsæsonen. Alt fra pizza til lammekød.

Find din rejse til Bodrum her

Læs yderligere

Læs også vores overordnede artikel om Tyrkiet, samt vores mange guides til de andre tyrkiske byer. Find links herunder: