Solskinsrejser

Kulturelle oplevelser i Tyrkiet

Selvom Tyrkiet er et af de mest oplagte valg til daseferier, hvor du ikke skal lave andet end at ligge ved poolen og nyde kolde drinks, er det også et land, der byder på så meget andet, at du ikke bør snyde dig selv for en kulturel oplevelse eller to.

Landet har en lang historie bag sig, hvilket gør det til et kulturelt rigt land med masser af seværdigheder og oplevelser. Så har du plads i kalenderen, og har du lyst til at droppe en dag eller to ved poolen for at få nogle unikke oplevelser, du ikke kan finde andre steder i verden, har vi her samlet en liste over kulturoplevelser, der er værd at tjekke ud i Tyrkiet.

Tyrkiet har en meget anderledes kultur, end du måske er vant til i Danmark og generelt i de nordiske lande. Derfor er det en perfekt mulighed for at dykke ned i og lære om en helt anderledes kultur, end du kender hjemmefra.

Mange tyrkere står klar med åbne arme for at byde dig velkommen og fortælle dig om deres mangeårige historie. Du skal ikke være bange for, at du kommer til at mangle gode historier eller idéer til seværdigheder, du vil besøge, mens du er i landet.

Oplev verdenskulturarv i Tyrkiet

En af grundene til at tage på en kulturel oplevelsesrejse i Tyrkiet er, at landet efterhånden har en lang række steder, der er blevet optaget på UNESCO’s liste over verdenskulturarv.

I 2018 var der hele 18 forskellige steder rundt omkring i Tyrkiet, der var blevet fundet egnet til at komme på listen over de vigtigste kulturelle steder i verden. Herunder kan du se en liste over de steder, så du selv kan planlægge, hvilke af dem du måske har lyst til at kigge nærmere på.

De 18 tyrkiske placeringer på verdenskulturarvslisten er følgende:

 1. Ruinerne af den antikke græske by Aphrodisias
 2. Ruinerne af den armenske middelalderby Ani
 3. Troja, hjemstedet for den trojanske krig
 4. Bursa, den første hovedstad i Det Osmanniske Rige
 5. Safranbolu
 6. Diyarbarkir fæstningen
 7. Efesos
 8. Ruinerne af Göbekli Tepe
 9. Göreme National Park
 10. Great Mosque and Hospital of Divriği
 11. Hattusas
 12. Hierapolis-Pamukkale
 13. Det historiske kvarter i Istanbul
 14. Nemrut
 15. Çatalhöyük
 16. Pergamon
 17. Selimiye Moskéen
 18. Xanthos-Letoon

Det var altså listen over de steder i Tyrkiet, der er blevet optaget på UNESCO’s unikke verdenskulturarvsliste.

Du har formodentlig ikke tid til at tage rundt og kigge på det hele på den samme tur. Men når du bare at se et sted eller to fra listen, er det heller ikke så tosset.

Skal du eksempelvis bo i Istanbul, er det oplagt at gå på opdagelse i det historiske kvarter i byen.

Alle stederne er placeret rundt omkring i landet, så du vil med garanti ikke bo i nærheden af de fleste af dem. Men undersøg hvilke af stederne, der er tættest på dit hotel, og prøv så at se om du ikke kan booke en guidet tur dertil.

At rejse er at (op)leve

At rejse er at opleve. Og selvom det kan være meget rart at ligge og plaske rundt i en swimmingpool med en Mojito i hånden, er det ikke en unik oplevelse. Det kan du gøre rigtig mange andre steder i Europa.

Men at se disse kulturelle oplevelser i Tyrkiet, kan du ikke finde kopier af alle mulige andre steder. De ligger nu engang kun der.

Så spørg dig selv, om du måske ikke kan undvære en dag eller to i den swimmingpool, som alle andre også bruger deres tid på, og i stedet tage ud og få en eller flere unikke oplevelser med hjem i bagagen.