Solskinsrejser

Kusadasi

Kusadasi ligger i den vestlige del af Tyrkiet 95 km syd fra Izmir. Højsæsonen er fra maj til oktober. Der sker ikke så meget, hvis du kommer udenfor denne periode, da det er en lille by med kun 65.000 indbyggere.

Find din rejse til Kusadasi her

Det skal du se

Selvom byen kan dateres helt tilbage til 3000 f.kr., er der ikke så meget at se, da det altid har været en mindre by, hvor livet primært var rundt om havnen.

Men du kan se den gamle bymur, Kaleiçi Camii moskeen som blev bygget i 1618 og Kadıkalesi slottet.

Find din rejse til Kusadasi her

Det kan du lave

Det er mange turistting at lave omkring byen. Især ved vandet kan du finde mange turistture, hvor du kan komme ud at snorkle.

Der er også flere vandparker i området, som du kan finde nærmere information om på dit hotel eller nærmeste turistkontor.

Find din rejse til Kusadasi her

Dagsture

Samos er tæt på Kusadasi, hvor du kan tage en lokal ferie direkte dertil. Det er let at finde dagsture til Samos. Enten via private både eller hvis du tager til en havneby. På alle turistkontorer kan du spørge, hvad en tur til Samos koster.

Ca. halvanden times kørsel syd på, kan du besøge Dilek halvøens nationalpark. Vi vil anbefale, at du køber en tur derned fremfor at leje en bil. Dog hvis du lejer en bil, kan du også opleve Kirazli som er en traditionel landsby, som kun ligger 12 km fra Kusadasi.

Find din rejse til Kusadasi her

Hvordan er stranden

De er kendte for deres strand, som er en af de reneste strande i hele verden. Det gør Kusadasi til et populært rejsemål for alle turister, som elsker badeferie.

Især stranden Kadınlar Denizi, som betyder kvindernes strand, er ufattelig populært både blandt turister og lokale.

Der er strande ved alle store hoteller, og det er også dem, som står for at holde strandene rene og pæne.

Find din rejse til Kusadasi her

Natteliv

Selvom det ikke er en særlig stor by, så er der stadigvæk godt gang i den i sommerperioden. Du kan ikke undgå at finde barer, da de alle sammen er placeret op ad hinanden. Hvis du er på ferie med børn, kan det være en god idé at undgå de alt for travle gader. Her bør du i stedet gå efter et hotel, som ikke ligger midt i Kusadasi.

Nattelivet i Kusadasi er meget populært.

Nattelivet i Kusadasi er meget populært.

Læs yderligere

Læs også vores overordnede artikel om Tyrkiet, samt vores mange guides til de andre tyrkiske byer. Find links herunder: