Solskinsrejser

Marmaris

Marmaris er et populært turiststed for alle, som elsker sol og strand. Den er en del af det, som bliver kaldt den Tyrkiske Riviera. Det er et smukt sted, hvor du både kan være på badeferie, men hvor du på ingen tid kan tage op i bjergene, som ligger omkring Marmaris.

I højsæsonen kan der være helt op til 250.000 mennesker, hvor de fleste er turister. For i lavsæsonen er der kun ca. 30.000 mennesker. Det betyder, at der sker klart mest om sommeren, så du skal ikke regne med, at der er lige så mange ting der har åbent, når det ikke er højsæson.

Find din rejse til Marmaris her

Havnen i Marmaris

Havnen i Marmaris

Hvornår er det højsæson?

Da der kan være lidt dødt uden for højsæsonen, vil vi anbefale, at du første gang tager til Marmaris, når der er mange mennesker. For så kan du se, hvad byen har at byde på.

Det er højsæson i sommermånederne fra juni til september. Især juli og august er virkelig varmt med dagstemperatur på 35 grader og på nogle dage er det langt over 40 grader. Det gør, at du sagtens kan vente til oktober med at tage derned, hvor vejret er mindre varmt.

Find din rejse til Marmaris her

Det skal du se

Meget af Marmaris er relativt nyt, da det er bygget for turisters skyld. Vi vil anbefale, at du ser Marmaris slottet, som ligger tæt på havnen. Det skulle være mere end 5000 år gammelt. Der er et museum på slottet.

Herudover bør du gå rundt nede på havnen, hvor der altid er smukt, og du kan se en masse flotte skibe.

I bør helt klart opleve Nimara grotten, som I kan komme hen til ved at tage en båd fra havnen. Det er ikke noget problem at finde nogen, som gerne vil tage jer derhen.

Find din rejse til Marmaris her

Det kan du lave

Da der er så mange turister hvert år, er der rigtig mange ting at lave i Marmaris. Det gør det til et oplagt feriemål for børnefamilier. De har en delfinpark og et vandland. Desuden vil vi også anbefale jer, at I prøver et tyrkisk bad, når I er hernede. Det er en oplevelse for hele familien.

Herudover kan du købe en række spændende ture hos alle turistselskaber. Der er Jeep safari, hvor du bliver kørt rundt i bjergene omkring Marmaris. Her oplever du de mange små byer og den flotte natur.

Der er også mulighed for at tage på en dagstur til de varme kilder i Pamukkale, som kun ligger tre timers kørsel væk. En time væk kan i svømme med skildpadder.

Find din rejse til Marmaris her

Stranden

Hvis du booker et resort, så har de helt sikkert også en flot strand i nærheden. Det er typisk hoteller, hvor du finder strandene. Men der er strand ved hele Marmaris, da hele området i dag er bygget for turister. Det er også en af grundene til, at der ikke sker så meget hernede i vintermånederne.

Maden i Marmaris

Som alle andre steder i Tyrkiet kan du få masser af god mad. I højsæsonen kan du hver aften se mavedans, mens du spiser god tyrkisk mad. I bør som minimum opleve det en enkelt aften, da det er en sjov oplevelse. Der vil både være denne slags arrangementer på lokale restauranter og på nærmest alle hoteller.

Det er muligt at få alt slags mad, hvis I tager ned til strandpromenaden. Det kan især anbefales til børnefamilier, da alle kan få lige den mad, som de har lyst til.

Find din rejse til Marmaris her

Læs yderligere

Læs også vores overordnede artikel om Tyrkiet, samt vores mange guides til de andre tyrkiske byer. Find links herunder: