Solskinsrejser

Side

Side er en gammel græsk by, som er proppet med historie. Siden kom Romaerne til, og derfor findes der i dag en række historiske bygninger. Den ligger en times kørsel fra Antalya.

Det er det perfekte rejsemål, hvis du leder efter lækkert vejr med strand og historie. Hvis du bor ved Alanya eller Antalya, har du også mulighed for at tage herhen på kun en time.

Find din rejse til Side her

Det skal du se

Du skal se alle de romerske ruiner, som der er mange af i Side. Der er bl.a. et stort amfiteater og et tempel. Når du er der, kan du let finde dem alle sammen, da der helt sikkert er nogle turistkort, som du kan købe eller få på dit hotel.

Ca. en halv time fra Side ligger der også nogle flotte ruiner, der hedder Seleucia, som blev bygget af Marcus Antonius for at beskytte Side. Der er ikke særlig mange turister deroppe, da ikke mange kender til det, så det er klart værd at besøge.

Med en halv times kørsel finder du også Manavgat vandfaldet, som du også bør se.

Find din rejse til Side her

Manavgat vandfaldet

Manavgat vandfaldet

Det kan du lave

Udover at kigge på alle de smukke græske og romerske ruiner, så kan du også nyde stranden her. I højsæsonen er der helt fantastisk vejr, da Side ligger på den Tyrkiske Riviera. Det er også muligt at få en masse god tyrkisk mad, selvom der ikke er ligeså mange restauranter, som du finder, hvis du tager til de større byer som Alanya og Antalya.

Side er et hyggeligt sted at bo tæt på, hvis du vælger at bo på et resort langs kysten. For så kan I hele tiden tage på en masse ture hertil.

Hvis du skal bo i selve Side, skal du være interesseret i historiske monumenter, for det er generelt det, som du finder her. Det er også grunden til, at Side er et populært sted at tage hen på en dagstur, hvis du bor i Alanya og Antalya.

Find din rejse til Side her

Læs yderligere

Læs også vores overordnede artikel om Tyrkiet, samt vores mange guides til de andre tyrkiske byer. Find links herunder: