Solskinsrejser

Verdens største ø

Den største ø i verden er Grønland

Skal der planlægges ferie med familie, vennerne eller kæresten til et idyllisk rejsemål med flot natur og masser af sol? Mange danskere vælger at rejse til øer ude i verden, når ferien skal være fyldt med uforglemmelige naturoplevelser. Der er mange øer at vælge imellem, så det er muligt at få planlagt dén ferie, som i omgivelser, attraktioner, klima og overnatningsformer matcher dine ønsker og behov.

Herunder kan du læse mere om verdens største øer i verden, Europa og herhjemme.

Lister over øer til uforglemmelige ferier med sol og flot natur

Når rejsen skal planlægges, er det en god idé at sætte dig sammen med familien, vennerne eller din ægtefælle og finde ud af, hvilken destination i verden I ønsker at opleve. Ønsker I at tage på ferie til en ø, der er beriget med imponerende natur, mangfoldigt dyreliv og smukke ruter, kan følgende øer være gode rejsemål:

 • Borneo
 • Ny Guinea
 • Madagaskar
 • Sumatra
 • Hornsu (Japan)

Samtlige af disse øer er unikke og enestående, og de giver garanti for oplevelser, du aldrig glemmer. Der er forskel på, hvad du og dine medrejsende kan forvente afhængig af, hvilken ø I vælger at besøge.

Er I til asiatisk kultur og muligheden for enten bo i storbyen eller overnatte i mere rolige omgivelser, kan Hornsu være det rette valg. Denne store ø er dér, hvor hovedstaden Tokyo ligger. Det er den næstmest befolkede ø i verden, hvor der bor omkring 104 millioner mennesker.

Er du til uspoleret natur og rolige omgivelser, hvor der vil være et fåtal af turister, er Ny Guinea et godt sted at tage hen. Stedet er særlig rigt på bjerge, og der bor sjældne dyrearter på øen.

Vil du og familien eller vennerne have en aktiv ferie med jungleoplevelser, kan Borneo være rejsemålet for jer. Borneo er særlig kendt for sine mange naturmonumenter og de gode muligheder for at møde orangutanger i det fri.

Hvad hedder verdens største ø?

Den største ø i verden er Grønland. På samme tid er det også dén ø, der har det lavest befolkningstal i forhold til øens størrelse. Der bor omkring 56.000 mennesker på den nordligste ø i verden, og de har hver især omkring 38 km2 at bevæge sig på. I alt måler Grønland 2.166.086km2. Det svarer til, at 1 indbygger har omkring 5.700 fodboldbaner. Sammenlignet med Ny Guinea er Grønland 3 gange så stor.

Det unikke ved Grønland er den barske natur. Op imod 95% af landet er natur, hvoraf indlandsisen udgør størstedelen.

Ønsker du at besøge verdens største ø, er det en god idé at planlægge en ferie på minimum 1 uge. Når du og familien eller ægtefællen vil have storslåede oplevelser i Grønland, er det værd at tage på udflugter til indlandsisen og bestille sejladser på havet nær Grønlands smukke kyststrækninger.

Den største ø i verden er Grønland

Den største ø i verden er Grønland

Hvad hedder verdens mest befolkede ø?

Den mest befolkede ø i verden er Java, der befinder sig i Indonesien. Java er én af Indonesiens største øer, hvor der bor 120 millioner indbyggere. En del af årsagen til det høje befolkningstal skyldes, at Jakarta (hovedstaden) befinder sig på Java.

Java er en fascinerende og spændende ø, der besøges af turister og outdoor mennesker, som har smag for varieret og enestående natur. Du finder blandt andet vulkaner, bjerge, plantager, varme kilder og det mest rene vand i store søer på øen.

Europas største ø

Skal ferien gå til en ø i Europa, er der forskellige steder at vælge imellem. Det er en hjælp for dig og dine medrejsende, at I bruger tid på at sætte jer ind i mange øer, og hvad I kan forvente at opleve på dem.

De største øer i Europa er:

 • Storbritannien
 • Island
 • Irland
 • Severny Island
 • Spitsbergen
 • Yuzhny Island
 • Sicilien
 • Sardinien
 • Nordaustlandet
 • Cypern

Øerne i Europa kan byde på både aktive ferier, kulturferier og solskinsferier. Er I til kulinariske oplevelser og storbyliv, kan det være, at Storbritannien og Irland er de rette valg af destination. Er I derimod til sydhavsstemning og smukke solnedgange, kan Sicilien, Sardinien eller Cypern være gode feriemål.

Endelig er der Island eller Severny Island, som byder på fascinerende natur.

De fleste mennesker antager Storbritannien for at være et land. Det er en del af de Britiske Øer, der blandt andet består af England, Scotland og Wales.

Om Canadas indbyggertal

Canada består af flere øer, hvoraf Baffin Island er den største. Den måler 507.451 km3, og den befinder sig i den nordlige del af Canada. Den barske natur tiltrækker særligt trekkere og bjergbestigere. Det højeste punkt på øen befinder sig 2.000 m. over havoverfladen. På Baffin Island bor der 11.000 mennesker.

Arealmæssigt er Canada verdens næststørste land (det måler 9,98 millioner km2), og der bor 35.151.728 mennesker i landet.

Baffin Island er dét område i Canada, hvor der er den laveste befolkningstæthed. Det vil være et perfekt for jer at rejse hen, hvis I nyder at være i ét med naturen, og hvor der kan bestiges bjerge i forskellige højder.

Baffin Island befinder sig tæt på verdens største ø – Grønland. Naturen på de 2 steder kan være lige barsk og kuperet, og klimaet kan veksle meget fra sæson til sæson.

Er Australien en ø?

Mange mennesker regner Australien for at være en ø. Det er et kontinent i Oceanien, som også omfatter Ny Guinea, Tasmanien og de øvrige øer, der befinder sig på den samme kontinentalsokkel. Landområderne er adskilt af have – herunder Arafurahavet og Torres-strædet som adskiller Australien og Ny Guines, og Bass-strædet, der adskiller Australiens fastland med øen Tasmanien. Tasmanien er dér, hvor den danske Kronprinsesse, Mary kommer fra.

Ligesom mange mennesker tror, at Australien er en ø, antages New Zealand for at høre til Australien. Det særlige ved New Zealand er, at den ikke befinder sig på samme kontinentalsokkel, og derfor hører den ikke til kontinentet Australien.

10 største øer i Danmark

Det er ikke kun i verden og i Europa, at der er store, spændende og fascinerende øer. Herhjemme har vi en masse småøer, som fordeler sig rundt om alle landsdele. Er I til ferie i de hjemlige himmelstrøg, er der mulighed for ø-ferie både ved Jylland, på Fyn og på Sjælland.

De 10 største øer i Danmark er:

 1. Sjælland (7.031 km2)
 2. Vendsyssel-Thy (4.685 km2)
 3. Fyn (2.985 km2)
 4. Lolland (1.243 km2)
 5. Bornholm (588 km2)
 6. Falster (524 km2)
 7. Mors (363 km2)
 8. Als (312 km2)
 9. Langeland (284 km2)
 10. Møn (218 km2)

Selvom ingen af de danske øer kan måle sig med verdens største ø, når det kommer til areal, er der garanti for skønne ferieoplevelser ved at holde ferie herhjemme.

Det enestående ved Danmarks mange øer er, at ingen af dem ligner hinanden. Er du til kulturferie, vil Bornholm, Langeland, Møn eller Als være gode feriemål, og skal der være aktiviteter for alle i familien, kan det være Fyn eller Sjælland, der er de rette destinationer.