Solskinsrejser

Guide til Den Dominikanske Republik

Leder du efter den perfekte paradisø til en lækker badeferie med familien eller kæresten? Så finder du ikke et meget bedre bud end Den Dominikanske Republik. Ø-staten ligger i det fantastiske Caribiske hav, hvor den grænser op til Haiti, hvilket er din garanti for alt det, du nogensinde kan drømme om: Kridhvide sandstrande og helt ubegribeligt azurblåt vand. Herudover får du den kendte sydamerikanske stemning og levemåde, hvilket gør, at du ofte kan opleve lokale, der danser eller synger til sambatoner i gader

Find din rejse til Den Dominikanske Republik her

Den Dominikanske Republik

Den Dominikanske Republik

Herudover er det lokale folk utrolige venlige og imødekommende, og der er altid god stemning, uanset hvor du bevæger dig hen. Det er måske ikke den mest kendte destination for en god badeferie, men faktum er dog, at du bestemt ikke vil fortryde en rejse til Den Dominikanske Republik.

Seværdigheder og Oplevelser

Langt de fleste turister valfarter til Den Dominikanske Republik på grund af det fantastiske vejr og de enorme og lækre badestrande. Det er der som sådan heller ikke noget galt i, men Den Dominikanske Republik er meget mere end det. Øen dækker over både kulturelle- og mere eventyragtige seværdigheder, og øen er en let gemt perle, hvis du drømmer om alt indenfor vandsport og dyreliv. Det, blandet med den fantastiske natur, gør øen til et besøg værd – selv for dem, der ikke er alt for gode venner med det at ligge på en strand i flere timer.

Find din rejse til Den Dominikanske Republik her

Santo Domingo (hovedstaden)

Noget af det, der bestemt er et besøg værd i Den Dominikanske Republik, er landets hovedstad – Santo Domingo. Byen rummer alt det, som man kunne forvente af en caribisk hovedstad: Pulserende byliv, spændende arkitektur og de bedste muligheder for besøg på restauranter og barer. Men Santo Domingo er meget mere end det. Byen er én af verdens ældste, og den blev grundlagt i 1492 af Christoffer Columbus’ bror, Bartolomeo. Dette viser sig specielt i den koloniale bydel, hvor du kan se fantastiske eksempler på især spansk arkitektur, hvor især det ældste universitet i ”den nye verden”, Universidad Autonoma de Santo Domingo er et syn, alle bør have på deres liste. Herudover findes der utallige katedraler, fort bygninger og andre arkitektoniske mesterværker, som helt sikkert gør byen til et besøg værd. Den koloniale bydel blev i øvrigt optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 1990, så det er altså en oplevelse, du ikke må snyde dig selv for, når du er i landet.

Den første katolske kirke i Amerika.

Den første katolske kirke i Amerika. “Cathedral Primada de America” i Santo Domingo.

Hvalsafari og svømning med delfiner

Mange folk har altid haft en drøm om at få lov til at svømme med delfiner, og det har man i den grad mulighed for i Den Dominikanske Republik. Det Caribiske hav er en guldgrube, når det handler om eksotisk dyreliv, og næsten uanset hvor du befinder dig i landet, så vil du have muligheden for at komme på både hvalsafari og for at svømme med delfiner. Det er specielt pukkelhvaler, der befinder sig i området omkring øen, men der er også mulighed for at se andre hvaler på din vej. Og det er bestemt pengene værd, kan vi love dig for. Det er simpelthen utrolige syn, der venter dig, og det er med garanti noget af det, du vil huske bedst fra din fantastiske badeferie.

Find din rejse til Den Dominikanske Republik her

Snorkling og dykning

Uanset, om du ikke har prøvet at snorkle eller dykke før eller er erfaren som en fisk under vandet, så kan du ikke komme udenom at snorkle i Den Dominikanske Republik. Landet rummer noget af det mest varierede dyreliv, som bare venter på dig under havets indbydende overflade. Du finder nogle af verdens flotteste fisk, nogle flotte koralrev og masser af oplevelser, som du helt sikkert vil have lyst til at dele med alle, når du kommer hjem!

Sportsaktiviteter

Det er nok de færreste, der kan binde en smuk og fin tråd mellem badeferie og sportsaktiviteter, men faktum er dog, at der er masser af forskellige sportslige aktiviteter, som du kan bruge mange timer på i Den Dominikanske Republik. Landet gemmer på nogle af verdens fineste og flotteste golf-baner, så det kan i hvert fald helt sikkert anbefales at slæbe golfudstyret med på den lange flyrejse. Banerne er opdaterede og velplejede, og du vil helt sikkert nyde de mange timer i det flotte vejr. Er du mere til eventyr- og ekstremsport, så kan du både nyde godt af wind- og kitesurfing, der giver de fleste et fabelagtigt kick, eller du kan tage en lidt mere afslappende beachvolley-kamp i det kridhvide sand. Den Dominikanske Republik er en særdeles sporty destination, og du kan endda fordybe dig i den lokale merengue-dans, som de lokale er mere end villige til at lære dig at danse.

Find din rejse til Den Dominikanske Republik her

Kitesurfing er populært i Den Dominikanske Republik

Kitesurfing er populært i Den Dominikanske Republik

Strande

Som allerede beskrevet er strandene i Den Dominikanske Republik nogle af de bedste i verden – og det er ikke bare noget, vi siger. Strandene rummer det mest kridhvide sand, du med garanti har set, og vandet spiller i solens stråler i de mest azurblå farver, som du kan forestille dig. Der er tale om de ”ægte” caribiske strande, som er kendt og eftertragtede blandt turister verden over. Strandene er faktisk så gode, at flere af dem er strøget direkte ind på top 10-listen over bedste strande i verden i anerkendte medier, som f.eks. Berlingske, så der er virkelig noget om snakken! Et par specielle strande, der er regnet som nogle af verdens bedste, er f.eks. Juanillo Beach og Bávaro Beach, hvor sidstnævnte er i verdens top 10, og den er tilmed offentligt tilgængelig.

Bávaro Beach. En af verdens top 10 bedste strande.

Bávaro Beach. En af verdens top 10 bedste strande.

Nogle af de gode intentioner ved strandene i Den Dominikanske Republik er, at de, som udgangspunkt, alle sammen er offentlige. Der hersker i nogen grad en privatisering, som er det typiske kendetegn ved hotspots indenfor badeferie, og du kan dermed ikke nødvendigvis nyde de lækre strande uden at betale noget som helst for det. Når det så er sagt, så er der også strande, som især de lokale bruger, fordi de netop er gratis, og det er langt fra umuligt at finde frem til disse, hvis du ikke bor på et hotel, der har sin egen strand.

Find din rejse til Den Dominikanske Republik her

Vejret

Uanset om du tager til Den Dominikanske Republik, fordi du elsker en god badeferie, eller fordi du elsker en masse gode oplevelser, så vil du helt sikkert ikke komme til at klage over vejret! Øen ligger i det subtropiske område, hvilket normalt betyder varme temperaturer og særdeles tørt vejr, og dette er heldigvis også tilfældet for vejret i Den Dominikanske Republik!

Vejret er stort set ens hele året rundt, hvilket er et andet kendetegn for det subtropiske område. Du kan forvente temperaturer på mellem 29 og 31 grader hele året rundt, og dertil kan du lægge tonsvis af solskinstimer, da der meget sjældent falder ret meget regn på øen. Det skal dog siges, at sommeren er den mest regnfulde tid på året, hvor du kan forvente at have mellem 16 og 20 regnfri dage – dette er dog stadigvæk mere end acceptabelt! Det gode er her, at regnen normalt falder hen ad eftermiddagen/aftenen, da den varme luft stiger til vejrs i løbet af dagen og skaber nogle byger, der kan være særdeles kraftige. Dermed ødelægger regnen sjældent din badeferie på stranden eller udflugt til byen.

Udover det fantastiske vejr, så kan du også forvente dejlig varmt havvand hele året rundt. Badevandstemperaturen ligger typisk på mellem 26 og 28 grader, hvilket må siges at være fantastisk sammenlignet med de danske badestrande. Dette er bare endnu en grund til at tage på ferie i dette fantastiske land.

Find din rejse til Den Dominikanske Republik her

Maden

Maden i Den Dominikanske Republik er i høj grad blevet tilpasset til de turister, der er øens største indtægtskilde. Dette betyder helt konkret, at du finder alle mulige forskellige typer mad, og øens mange forskellige køkkener laver alt fra europæisk- over asiatisk- og til sydamerikansk inspireret mad, der smager fantastisk, men måske ikke virker så lokalt for selve øen. Grunden til, at det lokale køkken i Den Dominikanske Republik ikke er så fremtrædende, er, at de blev til en spansk koloni i starten af 1500-tallet. Dette har i høj grad vendt maden mod det spanske køkken, og det bærer menukortene ofte også præg af, når du spiser i de aircondition kølede restauranter.

Generelt spises maden i Den Dominikanske Republik på det hotel, hvor du så at sige hører til, og dette hænger sammen med, at mange af øens tilbudte ophold er All-inclusive. Dermed kan du ikke forvente en masse forskellige restauranter udenfor hotellernes områder, og du kan derfor være lidt bundet til hotellets menukort, der dog langt fra er dårligt.

Når selve maden ikke er så voldsomt lokal, så er det godt, at der dog er nogle særlige kendetegn, der er relateret til maden i Den Dominikanske Republik. Disse særlige kendetegn er taget med inspiration fra Cuba, og du kan dermed få utroligt eksklusive cigarer og fantastisk rom, hvis din næste ferie går til Den Dominikanske Republik. Øen er særligt kendt for deres rom, der betragtes som noget af det bedste rom, der findes.

Find din rejse til Den Dominikanske Republik her

Prisleje

Hvis du har haft bare den mindste erfaring med chartermål og badeferier, så ved du sikkert, at det ofte betyder voldsomt opskruede priser og en stigende ømhed på pengepungen. Dette gælder også for de andre caribiske øer, hvor turismen har spillet en stor rolle i mange år, men sådan er det ikke i Den Dominikanske Republik.

Generelt er prisniveau i Den Dominikanske Republik fornuftigt, hvis man tænker på, at det er en ø, hvor der er langt til alle former for forsyninger, og en ø, der lever af turisme. Tingene er ikke altid billige, men øen er endnu ikke blevet alt for ramt af dens boom i turisme, og du vil derfor ikke opleve de tænderskærende priser, som andre rejsedestinationer kan præstere. Dette betyder, at du generelt ikke vil føle dig fattig, når du kommer hjem fra en ferie i Den Dominikanske Republik.

Den lokale valuta i Den Dominikanske Republik er Dominikanske Peso (DOP), der i høj grad er et levn fra øens tid som spansk koloni. Den nuværende valutakurs (marts 2017) er, at 1 dansk krone vil købe dig ca. 6,72 DOP, hvilket også bidrager til, at prisniveau generelt er til at komme i nærheden af. Hvis du ikke vil give dig i kast med den lokale valuta, så kan du også vælge at bruge Amerikanske Dollars, der bliver taget imod med kyshånd de fleste steder (dog kan du forvente at betale ågerpriser i vekselkurs på restauranterne).

Offentlig transport i Den Dominikanske Republik er generelt ikke eksisterende eller mildest talt elendig, så hvis du ikke har lejet en bil, så er det smarteste valg at tage en taxa. Taxaerne er generelt ikke dyre, men de kører ikke med taxameter, så du skal forhandle en god pris hjem, inden du kører afsted – ellers kan det godt blive en dyr tur.

Nogle typiske priser på almindelige ting er:

  • ½ liter cola eller sodavand generelt: Ca. 13 kr.
  • ½ liter lokal øl: Ca. 11 kr.
  • Normal restaurant for 1 person: Ca. 50 kr.
  • En lidt mere eksklusiv restaurant: Ca. 85 – 90 kr.

Som du kan se af priseksemplerne ovenfor er det altså ikke vanvittigt dyrt at feriere i Den Dominikanske Republik, men det er heller ikke ligeså billigt, som du f.eks. ser det i lande som Thailand.

Find din rejse til Den Dominikanske Republik her

Afrunding

Den Dominikanske Republik er virkelig en perle i det Caribiske hav, og der er ingen tvivl om, at du vil få en fantastisk ferie, hvis du vælger netop dette land som din næste rejsedestination. Her får du nogle af verdens bedste strande, masser af store oplevelser og det til en pris, som de færreste andre feriesteder kan præstere. Du får solid og god mad, som du med garanti vil synes om, og noget af verdens bedste rom flyder i stride strømme.

Den Dominikanske Republik har meget at byde på.

Den Dominikanske Republik har meget at byde på.

Hertil kan du lægge fantastisk vejr året rundt og en havtemperatur, der får vandet i svømmehallen til at blegne. Hvis du ikke tror på, at Den Dominikanske Republik kan være så fantastisk, som denne guide proklamerer, så kan vi kun opfordre dig til at kigge nærmere på landet selv – alene billederne fra landet siger mere end tusind år. Den første gang, du besøger Den Dominikanske Republik, vil med garanti ikke blive den sidste, og der er ingen tvivl om, at en rejse denne destination vil blive en fantastisk sunnyferie.

Find din rejse til Den Dominikanske Republik her