Solskinsrejser

Chiang Mai – introduktion

Chiang Mai kan prale af en lang og spændende historie, hvor kunst og kultur er blevet påskønnet og en “baghave” med nationalparker, hvor smukke bjerge næsten omgiver byen. Det behagelige, “kølige” klima tiltrækker både thailændere og udlændinge, der trænger til en “hviler” fra de sydligere meget varmere himmelstrøg.

Selvom Chiang Mai er Thailands næststørste by med et indbyggertal på omkring 2 millioner, er byen dog ikke større end du sagtens kan cykle rundt mellem Chiang Mais spændende byliv. Kort sagt – et perfekt udgangspunkt til at udforske det frodige nord Thailand.

Find din rejse til Thailand her

Lidt om Chiang Mai

En del af Kong Mengreis gamle bymur fra 1296 skaber endnu i dag i Chiang Mais midtby et glimt af de første dage af Chiang Mais historie. Siden voksede Chiang Mai sig stor som hovedstad for Lanna kongedømmet “Landet med de millioner rismarker” og som en aktiv handelsby mellem det nuværende Kina, Laos og Myanmar. Syv hundrede års historie har sat sine spor overalt i byen med levende markeder næsten døgnet rundt, omkring 300 templer – et antal, der næsten kan måle sig med Bangkoks – og ikke mindst med den lokale befolknings værdsættelse af traditionelt thaihåndværk.

Chiang Mai er første klasses leverandør i håndværk som træudskæringer, sølv – og smykkeproduktion, krukker og vævning. Volde omgiver den ældre del af byen, hvor velholdte smukke templer med hver sin karisma knejser stolt mod sky, de tidligste fra det 13. og 14. århundrede.

Find din rejse til Thailand her

Overnatning i Chiang Mai

Der er mange muligheder for overnatning i Chiang Mai – uanset hvilket rejsebudget, du rejser med. Konkurrencen er stor i byen mellem gæstehuse og hoteller og du skal ikke blive overrasket over, at blive mødt af en hær af unge mennesker med hvert deres forslag til overnatning – uanset om du ankommer med tog eller bus.

De unge arbejder på provisionsbasis og får lidt penge hver gang, de har fået solgt et værelse. Alle midler bliver taget i brug og sjovt nok vil dit udvalgte gæstehus eller hotel næsten altid være fyldt eller netop lukket hvis du spørger dem til råds. Langs Ping floden findes en del mindre hyggelige gæstehuse, som efter vores mening på Thailandsguiden er at fortrække. Har du allerede besluttet dig på forhånd hvor du vil bo i Chiang Mai tilbyder flere overnatningssteder at afhente dig gratis ved tog eller bus stationen – du skal blot ringe i forvejen.

Find din rejse til Thailand her

Trekking

De fleste der besøger Chiang Mai har angiveligt trekking for øje. Trekking ture kan bookes overalt i Chiang Mai og har ofte varighed af 3 til 4 dage, men kan både vare kortere og længere tid. På turene vandrer man gennem den frodige natur, hvilket for det meste er meget bjergrigt. Det er tilrådeligt at være i god fysisk form.

Typisk har turene flere aktiviteter undervejs som elefant ridning, rafting på floder og besøg i landsbyer med etniske minoriteter såsom karen, lisu og akha befolkningsgrupper. Efter årtier med trekking ture i området, må du dog ikke forvente at finde uberørte landsbyer – men spændende er det alligevel at opleve deres forskellighed og de sparsomme leveforhold. Normalt vandrer man i grupper med 5  til 6 udlændinge sammen med en thailandsk guide.

Find din rejse til Thailand her

Dagsture i Chiang Mai

For at opleve den frodige natur ved Chiang Mai behøver du dog ikke at være af sted i flere dage på en trekking tur. Der er flere muligheder for i Chiang Mais nærområde at udforske naturen og du kan sagtens få en god fornemmelse af livet i bjergene ved at leje en taxa eller motorcykel for en dag. Et populært udflugtsmål, der er tæt på at være obligatorisk når du besøger Chiang Mai er bjerget Doi Suthep. Bjerget er hjemsted for et af nord Thailands helligste templer “Wat Doi Suthep” der kan dateres tilbage til det 13. århundrede.

Fra templet er der er en fantastisk udsigt – og turen hertil kan krydres med forskellige attraktioner tæt ved templet som vandfald, skov, karen landsbyer, Chiang Mai zoologiske have og haven for det kongelige vinterpalads (åben weekender og helligdage). Er du mere til at opleve naturen gennem strabadser kan du overveje området omkring Chiang Dao der byder på gode rafting muligheder og grotter. Rejser du med børn er Mae Sa og Samoeng ideelt for hyggelige oplevelser for hele familien.

Her findes nemlig snesevis af aktiviteter som elefant skoler, slange – og orkidefarme, go-cart bane – selvfølgelig også med de smukke bjergrige omgivelser og vandfald undervejs. Endelig kan du leje en cykel og opleve byens puls. Der findes flere rejsebureauer, som arrangerer cykelture af 3 – 4 timers varighed.

Find din rejse til Thailand her